Hvorfor er vi så opptatt av god helse? Jo, det er rett og slett for at man får det så mye bedre med seg selv. En god helse er nøkkelen til styrket immunforsvar og mindre smerter, dette er kun to av tingene! Vi vil ha god helse fordi vi vil ha det godt med oss selv. 

Fysisk aktivitet gir god helse. Ved fysisk aktivitet får vi et større overskudd, sterkere immunforsvar og en bedre evne til å kunne mestre stress. I tilleg senker det blodtrykket og reduserer risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer,  diabetes type 2 og slag. Det har også en positiv effekt på skjelett og muskelsykdommer og en positiv effekt på lettere angst og depresjoner. Det sies også at du kan redusere risikoen for visse kreftformer, former sombrystkreft og tykktarmskreft. For å oppnå disse positive og helsefremmende virkningene er det nødvendig med moderat kroppslig aktivitet. 

Godt kosthold er også veldig viktig for helsen. Det er så mange stoffer som er viktig for oss, samtidig som vi har mange stoffer og matvarer som absolutt ikke er bra for oss. Det gjelder å klare å holde seg til et godt kosthold, og ikke få i seg for mye godterier, fast-food og brus. Det anbefales på det sterkeste å bry seg om helsen sin og prøve så godt man kan og oppnå en god helse. En god helse gir godt humør og godt sinn!

Del siden!